Kantarelltoast för småtimmarna.

En lång dag kan avslutas på många olika sätt. Ett alternativ är att somna i soffan framför en film. Mysigt ibland. Men ta oss på orden - duka fram ett par tallrikar, tänd ett ljus och servera en riktigt god kantarelltoast till den sena kvällen. Lite prat över en svampsmörgås gör att du både somnar och vaknar gott.

Ingredienser

  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 140 g tärnat bacon eller rökt sidfläsk
  • Salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost eller kanske Västerbottenost
  • 4 msk färskost
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

Fräs kantarellerna med vitlök i smör tills de får lite färg. Passa så att vitlöken inte bränns. Stek bacon eller sidfläsk knaprigt för sig. Blanda svampen med fläsket och krydda med salt och peppar. Stek brödet i rikligt med smör tills det har fått fin färg. Bred på färskost och toppa med svampen, parmesan och persilja. Servera ett glas Grythyttan Jakt eller Grythyttan Hjortron till. Gott och enkelt. Vickningen är klar.