Om Grythyttan Vin

I Bergslagens Grythyttan finns vi, Per och Ingunn. Två passionerade vinmakare som vill lyfta de nordiska skogarnas smaker och storhet. Med bär, frukt och björksav skapar vi naturliga drycker och bärviner med smaker som känns. Med omtanke om naturen och respekt för råvarorna bjuder vi på en naturupplevelse att njuta av.

Vi använder oss bara av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser. Varför? Därför att vi är helt övertygade om att bären kan tala för sig själva. 

Grythyttan Vin är ett hantverksföretag som tillverkar bärvin och dryck i förhållandevis små upplagor. Vi arbetar alltid efter ett helhetstänk med omtanke om produkt och planet, från råvarumottagning till kvalitetsgranskning, jäsning, lagring och tappning. Vi finns några kilometer norr om den gastronomiska byn Grythyttan. 
Vissa av våra produkter finns i Systembolagets beställningssortiment, vissa har plats i hyllorna på utvalda Systembolag.

Är du nyfiken på vårt vineri?

Vi tar emot grupper för visning. Ta del av tillverkningens olika faser genom att gå med på en guidad visning. Företagets historik och produkter presenteras och det finns möjlighet att handla våra alkoholfria produkter i vår butik. 

En guidad visning tar ca 60 minuter och grupper upp till 50 personer är välkomna. Kontakta oss för information eller bokning.